dinsdag 17 december 2013

The pre-Christmas prep


Christmas is around the corner. Nog een goede week en het is kerstmis en iedereen wil er dan natuurlijk op zijn best uitzien. Het is ook de tijd dat je veel vrienden en familie zult zien dus doen we nog een kleine (beauty) spurt om jezelf beter te voelen maar ook om er goed uit te zien.

De pre-Christmas prep starts now !


1 week before

In de week voor kerstmis kan je nog alles rustig laten verlopen. Dit is een week waarop je volop kunt experimenteren met feestkapsels en make-up looks (thank god for Youtube !). Zorg dat je al min of meer weet welke outfit je gaat aantrekken want dat bespaart je dan veel stress op de dag zelf.

Iedereen weet dat beauty van binnenuit komt dus is het belangrijk om deze week veel water/ groene thee te drinken zodat je eventjes kunt zuiveren vooraleer aan te vallen op die genereuze hoeveelheden van lekker eten en hapjes ;). Dit is de week waarop je jezelf kunt storten op workouts doen. Niet dat je in een week het perfecte lichaam krijgt maar je voelt jezelf er echt beter mee en zo zijn al dat lekkers met de feestdagen toch een beetje verantwoord ;).

De laatste kerstpakjes kunnen nu ook nog aangekocht en verpakt worden alsook de laatste stockingstuffers^^.

Deze week moet je ervan genieten om jezelf even te pamperen. Laat die maskertjes en bodylotions maar komen, je huid krijgt er een boost van ^^.Na de feestdagen is er dan trouwens niet zoveel tijd meer om uitgebreide verwenroutines toe te passen want dan moet je altijd wel ergens gaan nieuwjaren.

The night before

De avond ervoor doe je vooral zaken die eigenlijk vrij last minute moeten gebeuren maar waarvan je weet dat je op de dag zelf geen tijd zult hebben. Het klassieke voorbeeld hiervan is je nagels lakken. Een week op voorhand kan je dit niet doen door het chipgevaar maar de dag zelf eraan beginnen terwijl je nog van alles en nog wat moet doen is ook niet aan te raden. Zet dus een leuke kerst-cd aan om helemaal in de mood te komen. Je kan je hand- en nagelroutine zo uitgebreid maken als je zelf wilt met nagelriemolie en handcrèmes en natuurlijke en feestelijke lak. Mijn top 10 glitternagellak kan je hier vinden. Vergeet ook je teennagels niet !

Niet alleen je nagels verdienen wat aandacht maar ook je huid en haar mag je niet vergeten. De avond ervoor is ideaal om een overnight masker aan te brengen voor zowel je huid (ik hoor wonderen over de overnight treatment van Origens genaamd skin drink maar een gewoon hydraterend masker kan ook) maar ook je haar (gewoon een goed haarmasker indoen en een knot maken op je hoofd). Let wel op voor vlekken van het haarmasker op je hoofdkussen dus een handdoek is wel aangewezen ;).

Verder kan ik je ook een bodybutter aanraden zodat je opstaat met super zachte huid. Als laatste kan ik je ook nog aanraden om je voeten te verwennen met een zalf of crème aangezien je waarschijnlijk de hele dag op hakken zult doorbrengen.


D-day
 
Just enjoy! 
 
Q: Doe jij een soort van Christmas-prep?


bron afbeeldingen : google images

Geen opmerkingen:

Een reactie posten